Για στιγματισμό ασθενών επικρίνει την ΠΟΕΔΗΝ οργάνωση κατά του HIV

Την αντίδραση του Κέντρου Ζωής, οργάνωσης που υποστηρίζει ασθενείς με HIV, προκάλεσε ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία έκανε λόγο για «οροθετική τοξικομανή» που δάγκωσε νοσηλευτή.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ δαιμονοποιεί ασθενείς.

Ο τίτλος της ανακοίνωσης ήταν «Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας».

Το δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ «παρά την προσπάθεια να αναδείξει τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες και τα ζητήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αυτό που τελικά καταφέρνει είναι, για ακόμα μία φορά, να στιγματίσει και να στοχοποιήσει συγκεκριμένες ομάδες συνανθρώπων μας, όπως είναι οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό του HIV ή/και που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, οι οποίοι όταν προσεγγίζουν δομές υγείας, απαιτείται να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως ασθενείς και όχι ως πηγές κινδύνου.

»Συμπερασματικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά. Ωστόσο, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την δαιμονοποίηση των ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό του HIV ή/και κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, δαιμονοποίηση η οποία εντείνεται όταν οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούνται ως μέσο πρόκλησης φόβου και ως τέτοια είδηση αναπαράγεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» καταλήγει το Κέντρο Ζωής.

newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί